Иновация при изграждането на срутилия се пешеходен мост в Маями

18:02, 18 мар 18 / Свят 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет тела бяха извадени от руините на разрушения пешеходен мост близо до Маями в събота. С шести човек, починал в болница, властите съобщиха, че смятат, че няма повече загинали.

Работата е продължила и през съботната вечер, когато са открити още две тела.
От осемте превозни средства, затиснати под 950-тонното съоръжение, шест са били напълно премазани, а четири са били в състояние, което изисква деликатна работа, за да могат да се извадят пострадалите и загиналите.

Строителите, на които е била възложена задачата, предприели нов подход, известен като „ускорено строителство“. Едва за няколко часа монтирали моста над магистралата, за да не бъде нарушен трафикът. „Иновативното“ е, че мостът е построен на друго място, но е вграден след като е бил транспортиран на съответното място.
Държавата е направила предварителен преглед на безопасността на конструкцията на моста, но не е контролирала строителната безопасност, съобщи в петък директор на държавния транспортен отдел, цитиран от “Ройтерс“.

Все още не е ясна причината за рухването на моста, но експерти подозират, че в основата стои именно този нов подход за строителство. Основната версия са допуснати пропуски при монтирането на частите на моста над пътя. Изследователите също са събрали документи за проектирането, строителството, всички извършени проверки, ползвани материали, както и фирмата, която е финансирала проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама