Седмицата започва с облаци и дъжд

07:15, 19 мар 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сутрешните часове в Западна България ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат страната. По линията на преминаващия студен фронт валежите временно ще са интензивни, на места значителни по количество. 

Температурите ще бъдат все още високи - между 9 и 14 градуса, а към 14 часа - в широк интервал от 0 в североизточните, до 20 градуса в югоизточните райони.

Над Черноморието ще е облачно, след обяд с валежи от дъжд, на места интензивни. Възможни са гръмотевици. Около обяд температури ще бъдат в широки граници от 6 до 20 градуса, но ще се понижават и вечерта по северното крайбрежие вече ще са 0-2 градуса. Температурата на морската вода ще е 7-8 градуса. Вълнението на морето - 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, с валежи и намалена видимост. На места те ще са интензивни, придружени с гръмотевици. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса, но през деня ще се понижават

През следващите дни - 20 и 21 март, времето ще остане много динамично, с условия за валежи и вятър, променящ се по посока и скорост. Температурите в Северна България ще бъдат много по-ниски от тези в Южна. През нощта срещу вторник валежите от запад ще се активизират.

С понижението на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната - дъжд. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, особено в източните райони. По-късно през деня във вторник от юг-югозапад валежите ще спират и облачността за кратко ще се разкъса до слънчево. Дневните температури ще са в много широки граници - от 2-5 градуса в Северна, до 9-14 градуса - в Южна България.

В сряда облачността отново ще се увеличи и преваляванията ще са главно в западната половина от страната. Вятърът временно ще се обърне от юг-югоизток, ще се усили, особено в Източна България. Малко ще се затопли, но привечер и през нощта срещу четвъртък, отначало от северозапад, впоследствие и от североизток, ще нахлува студен въздух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама