Външните министри от ЕС обсъждат актуални международни въпроси

09:00, 19 мар 18 / Свят 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в Съвет „Външни работи“ в Брюксел днес. Първите дипломати на 28-те ще проведат дискусия по актуалната ситуация в Украйна, изпълнението на Минските споразумения, прилагането на Споразумението за асоцииране и подкрепата на ЕС за реформите в страната.

Външните министри ще обсъдят последните развития в Сирия, резултатите от преговорите в Сочи, перспективите пред Женевския процес, както и приноса на ЕС с планираната за 24-25 април конференция за Сирия в Брюксел.

В дневния ред на Съвета е включена и темата за Иран с основен акцент върху изпълнението на споразумението по ядрената програма, както и ролята на страната в региона.

Първите дипломати ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Южна Корея, на който ще бъдат обсъдени актуалните развития на Корейския полуостров и отношенията с КНДР. Преди началото на заседанието министър Захариева ще участва в работна закуска с външния министър на Украйна Павло Климкин, организирана от Литва.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама