Жерар Депардийо гласува за президент на Русия

14:07, 18 мар 18 / Свят 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският актьор Жерар Депардийо, който има и руско гражданство, гласува на президентските избори в посолство на Русия в Париж.

Причината Депардийо да има руско гражданство е, че преди години във Франция бе въведен висок данък за хората с приходи над 100 000 евро на година. По-късно той заведе дело срещу руската си счетоводителка заради изчезнали пари от сметките му в Русия.

На въпрос на журналисти с какво чувство изпълнява гражданския си дълг, той отговори: „С патриотизъм и с любов към Русия!“
Жерар Депардийо е ветеран във френската филмова индустрия. Той е участвал в около 200 филма от началото на кинематографията му, включително в руско-френски филм за Григорий Распутин. Той играе и редица емблематични роли, които му донесоха наградата "Златен глобус" и награди на Женевските и Московските филмови фестивали.

През януари 2013-та година Депардийо получава руското си гражданство. Руският президент Владимир Путин обясни решението си да предостави руското гражданство на актьора, като каза, че Жерар е направил много за руската култура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама