Задържани са двама педофили от Дупница

16:48, 17 мар 18 25 724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама педофили от Дупница са задържани през тази седмица, съобщи началникът на отдел "Трансгранична престъпност" в ГДБОП комисар Явор Колев. Единият от тях с фалшив фейсбук профил е примамил  13 момичета на възраст между 11 и 13 години. С няколко от тях е злоупотребявано сексуално. Профилът му е закрит, но при задържането в телефона му е открит нов профил с контакти на  деца от всички краища на страната. 

Явор Колев участва в обучение на родители в онлайн безопасност. Пред тях той призна, че празноти в законодателството пречат педофилите да се проследяват, след като изтърпят наказанията си. Той даде пример със заловен и осъден през 2004-та година педофил.

Той е изтърпял е наказанието си, а скоро случайно се е разбрало, че държи детски парти-клуб:  "Няма да казвам кой е този детски парти-център. Може да го намерите много лесно в интернет. Рекламно лице на този детски парти-център е известен български певец".

Попитан за профила на педофилите, Колев заяви, че често те изглеждат съвсем нормални и дори имат семейства. Имало и такива обаче, които са изцяло погълнати от престъпните си занимания.

 

Всяка седмица антимафиоти задържат поне по един онлайн педофил и разкриват огромни складове с детска порнография. Никой не знае реалният брой на жертвите на педофили, защото в много случаи децата не споделят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама