Москва обвини западните страни, че защитават терористите в Сирия

13:25, 16 мар 18 / Свят 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският външен министър Сергей Лавров обвини западните страни, че се опитват да запазят военния потенциал на терористите в Сирия след преговори с Иран и Турция в казахстанската столица Астана, предаде БТА.

"Забелязваме при някои от нашите западни колеги желание да се спестяват ударите на терористите и да се съхрани военният им капацитет", заяви Лавров след дискусии за Сирия с турския и иранския си колега. Руският външен министър визираше специално клона на "Ал Кайда" в Сирия, "Джебхат ан Нусра", който според него "играе ролята на провокатор в сценариите на западните геополитически стратези".

"Един от основните проблеми, за който говорим с американските колеги още от времето на администрацията на Барака Обама, е необходимостта да се раздели конструктивната въоръжена опозиция от терористите, преди всичко от "Джебхат ан Нусра", която американската коалиция продължава да не иска да засяга, въпреки че тази групировка е обявена за терористична с резолюция на Съвета за сигурност на ООН", подчерта на срещата на министрите Лавров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама