Деян Донков стана първият носител на наградите на фондация "Проф. Крикор Азарян"

13:35, 16 мар 18 / Култура 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Деян Донков стана първият носител на наградата, учредена от Фондация „Проф. Крикор Азарян”, която ще се присъжда всяка година за ярко постижение в театралното изкуство. Отличието беше връчено на сцената на Театър Азарян в НДК по време на емоционална вечер, посветена на 84 години от рождението на голeмия български режисьор.

Деян Донков е сред приятелите и съмишлениците на проф. Азарян, а режисьорският му дебют „В очакване на Годо” в Театър Азарян е израз на признателността и уважението му към него.

Развълнуваният до сълзи актьорът цитира адаптиран откъс от „Вишнева градина” - последния спектакъл, по който работят заедно с Крикор Азарян в последните му земни дни. 

Преди това публиката аплодира бурно моноспектакъла на Театър 199 „Приятно ми е, Ива” на актрисата Ива Тодорова, също възпитаничка на проф. Азарян, в който тя вплита и някои от безценните уроци и житейски мъдрости, завещани й от режисьора.

Във фоайето на Театър Азарян се откри и експозиция от фестивални плакати, в която специален акцент са плакати от спектакли на Крикор Азарян през годините. Изложбата беше открита от проф. Божидар Йонов, един от дългогодишните организатори на Международното триенале на сценичния плакат, част от което е и екзпозицията в театъра. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама