Кафето помага за свалянето на килограми

19:50, 16 мар 18 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американски учени потвърдиха отдавна разпространената теория, че кафето помага при отслабване, пише в. "Дейли мейл".

Специалистите от Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс, откриха, че горещата напитка действа противоположно на канабиса, след като анализираха ефекта и на двете върху 47 души, предава БТА.

Пушачите на марихуана огладняват и посягат към шоколада, тъй като психоактивното вещество засяга части от мозъка, свързани с апетита. Кафето, от своя страна, има обратния ефект, и потиска глада.

Предходни изследвания показаха, че две чаши кафе на ден, след спазването на диета, поддържат теглото. В новото проучване, експертите установиха, че кафето помага при отслабване не само като ускорява метаболизма, а и като потиска желанието за хранене.

За целите на труда си, учените помолиха участниците да се въздържат от горещата напитка един месец, на втория месец да пият по четири чаши на ден, а на третия - по осем. По време на експеримента бяха измервани стотици биологични показатели в кръвта на хората.

В резултат експертите откриха съединения, произвеждани от ендоканабиноидната система в тялото, които са отговорни за ефекта при пушенето на канабис. Нивата на тези съединения намаляваха, когато хората пиеха кафе, особено по осем чаши дневно.

В препоръките си от 2015 г. от Европейския орган по безопасност на храните съветват възрастните да консумират до 400 милиграма кофеин на ден. Бременните жени трябва да не превишават границата от 200 милиграма. При по-големи количества съществува риск от здравословни проблеми, включително тревожност и сърдечна недостатъчност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама