Путин призова руснаците да гласуват, за да определят съдбата на страната си

09:55, 16 мар 18 / Свят 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В навечерието на президентските избори в Руската федерация държавният глава Владимир Путин - сега независим кандидат, направи видеообръщение с призив към руснаците да гласуват, за да определят съдбата на своята страна.

„В Русия ние винаги сами решаваме своята съдба. Постъпваме според съвестта си и любовта към отечеството. Това е черта от националния ни характер, която познава целият свят. Затова се обръщам с молба, елате да гласувате в неделя и да определите съдбата на великата ни Русия!“, каза Путин. 

Руският президент заяви, че решението за гласуване е личен избор, но ако избирателите не участват във вота - "това ще означава, че ключовите решения ще бъдат взимани без мнението на руснаците".

Кандидатите са общо осем, но според социологическите проучвания Владимир Путин е безспорен фаворит.

В навечерието на изборите се разразява дипломатическата война между Москва и Лондон. Според източници във Великобритания днес може Русия официално да обяви експулсирането на британски дипломати в отговор на решението на Лондон. Преди няколко дни британският премиер обяви, че 23-ма руски дипломати трябва да напуснат кралството. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама