Карлос Чакала получи още една доживотна присъда

07:50, 16 мар 18 / Свят 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парижкият апелационен съд даде още една доживотна присъда на известния венецуелски терорист Илич Рамирес Санчес, известен с прякора Карлос Чакала, предаде БГНЕС. Съд от по-ниска инстанция бе наложил тази присъда през 2017 година, адвокатите на Чакала обжалваха и така се стигна до това производство.

Делото срещу Карлос Чакала е за събития от 1974 година, когато в парижкия магазин Drugstore Publicis бе извършен терористичен акт. Тогава хвърлена в търговския обект граната уби двама души и рани 34.

Френските съдебни власти сметнаха за доказано съпричастието на Карлос Чакала към атаката, извършена с цел натиск срещу властите. Смята се, че по този начин терористът е искал да постигне освобождаването на свой съратник от ляворадикалната японска групировка "Японска Червена армия", задържан по това време на летище "Орли" в Париж.

Самият Санчес е във френски затвор. Той вече има две доживотни присъди за три извършени от него убийства през 1975 година и 4 взрива на бомби в периода 1982-1983 г. при които загинаах 11 и бяха ранени 191 души. Самият Карлос се наричаше по време на процесите във Франция "професионален терорист" и се хвалеше, че е предизвикал смъртта на 1,5 хиляди души, като 80 от тях е убил лично.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама