Меркел разговаря с Макрон в Париж за реформите в ЕС

07:40, 16 мар 18 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският канцлер Ангела Меркел пристига днес в париж в петък с цел разговори относно реформи в ЕС с френския президент Еманюел Макрон.

Макрон обяви намеренията си за реформи в Съюза в края на миналата година, но заради усложнената политическа обстановка в Германия двамата лидери нямаха възможността да обсъдят възможни промени в организацията. Германският канцлер встъпи в своя четвърти мандат след почти шестмесечни преговори за формиране на коалиция, като малко след това отбеляза, че ще търси „нов старт за Европа“.

Канцлерът от своя страна отбеляза, че сред темите, които ще бъдат обсъдени, са общата отбрана и мигрантската политика. Канцлерът разкри също така, че Германия смята за нужно да се защитават по-добре външните граници на ЕС. Новият финансов министър на страната Олаф Шолц от ГСДП, също скоро ще посети Франция.

Разговоите между двамата водещи европейски лидери ще се проведат преди провеждането на срещата на върха, насрочена за края на следващата седмица.

Преди началото на четвъртия й мандат Мерел беше поздравена от френския президент, който подчерта, че това са „добри новини за Европа". В същото време президентът на Франция отбеляза, че заедно двете страни ще „разработят нови инициативи за развиване на Европейския проект".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама