Най-малко четири жертви след срутване на мост върху оживен път във Флорида (ВИДЕО) ОБНОВЕНА

23:53, 15 мар 18 / Свят 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко четирима са загиналите и 10 ранените след срутване на пешеходен мост върху оживен осемлентов път във Флорида. Мостът се намира край Международния университет на Флорида в Маями.

Двама от пострадалите са в критично състояние. Автомобилите са изчаквали на червен светофар когато 950-тонната конструкция се срутва върху тях около 13:30 ч. местно време (17:30 GMT), съобщава Би Би Си.

Спасителите прекараха нощта в издирване на оцелели под руините. Най-малко осем са колите, които са притиснати под тях. На телевизионните хеликоптери беше наредено да напуснат района, за да може спасителите да се опитат да чуят ако има гласове, викащи за помощ, под моста.

Американският президент Доналд Тръмп написа в Twitter веднага след трагичния инцидент, че следи ситуацията с "покъртителното сриване на моста"-

Мостът е изграден в събота и сглобяването му е отнело само шест часа. Мостът е изграден след трагичен инцидент с 18 -годишна студентка, опитала се да пресече пътя. Целта му е била да увеличи безопасното придвижване на студентите от една зона на университетския кампус до друга. В момента на срутването в него не е имало студенти, тъй като има пролетна ваканция.

Няма данни за пострадали българи, съобщиха от Министерството на външните работи. Посолството ни във Вашингтон следи развитието на ситуацията и е в постоянна връзка с местните власти.

Българските граждани, които желаят да получат актуална информация, или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурните телефони на
посолството на Република България във Вашингтон: +1 202 387 0174 и +1 202 299 0273, или на дежурните в извънработно време: +1 202 387 0174, +1 202 387 5770.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама