Цветанов: Президентът целѝ дестабилизация и предсрочни избори

13:35, 15 мар 18 / Политика 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев има за цел да предизвика предсрочни избори и не говори като държавен глава, а като лидер на политически проект. Това заяви пред журналисти в кулоарите на НС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

БСП са тези, които искат да разделят обществото. Ние искаме винаги да сме сплотени и винаги сме с протегната ръка по важните национални теми, допълни Цветанов и категорично заяви "На агресията не трябва да се отговаря с агресия".

"БСП и президентът Радев са с една-единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет, и това означава удовлетворяване на желанието на БСП да участва в управлението, както имаха кратката възможност да го направят по време на служебния кабинет на Румен Радев. Румен Радев е човекът, който говори повече като заявка, като политически лидер на политически проект, а не като президент на Република България", заяви Цветанов.

Той отново призова да се извади стенограмата от срещата на президента с руския патриарх Кирил, за да спрат всякакви спекулации. Според Цветанов е невъзможно да няма стенограма и е спорно дали Радев е защитил националното достойнство по време на разговора си с патриарха.

"Смятате ли, че протоколът на президентската институция няма да направи стенографиране и запис на тази среща? Ако беше тази среща благоприятна за президента, уверявам ви, че щеше да има и нарочен брифинг, на който щяхте да бъдете запознати с всички детайли от това, което са си говорили. Но когато се видя, че президентът Радев не успя да защити националното самочувствие на българина, да изрази позиция като държавен глава, като представител на най-важната протоколна институция – президентската, разбирате ли, че ние се чувстваме леко обидени", каза Цветанов.

Ако беше благоприятна за президента тази среща, щеше да има и пресконференция по темата. Но президентът не успя да защити националното самочувствие на България и ние сме чувстваме леко обидени, допълни Цветанов.

Президентът трябва да бъде обединител на нацията, да говори по теми, които биха ни обединили, смята още той. Цветанов го разкритикува, че не е казал позицията си за СЕТА и за Крим, които днес били различни от тези по време на кампанията.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама