Емил Димитров-Ревизоро внесе проект на нов закон за горивата

10:00, 15 мар 18 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови правила при търговията с горивата предвижда проект на нов закон, внесен в Народното събрание от депутата от „Обединени патриоти“ Емил Димитров, известен като Ревизоро.

Законопроектът ще бъде разгледан от депутатите в ресорната комисия, като целта му е да се пребори с корупцията и сивите практики, съобщи БНР. 

Това е първият изцяло нов закон, който има намерението да регламентира дейността, свързана с производството и търговията с петролни и газови продукти след промените у нас. Според критиците, законопроектът създава възможност малките търговци да бъдат извадени от пазара.

Вносителите се мотивират с пазарните анализи, включително на финансовото министерство, според които около30 % от продаваните горива са без платен налог към държавният бюджет. Това представлява около 1 милиард лева ежегодно, които не постъпват в държавната хазна.

Според Емил Димитров в момента има около 3 000 регистрирани и около 7 000 нерегистрирани бензиностанции.

Промените предвиждат запазване на регистрационния режим, но поставят редица изисквания пред търговците, включително за образователен ценз, стаж и банкови гаранции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама