Цветанов: Да внимаваме с популистките изказвания

08:47, 15 мар 18 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в "Здравей, България" скандалите около продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ. Според него фокусът към казуса е изключително голям и така той се пренесе и в Чехия.

По думите му, чрез говоренето на БСП, левицата се отклонява от европредседателството и кохезионната политика, която е много по-важна.

Опозицията не се интересува от дългосрочната визия Европейския съюз, на България, на Западните Балкани“, заяви Цветанов. Политикът коментира и предложението за създаване на Анкетна комисия по казуса с електроразпределителното дружество:

Ние сме най-заинтересовани да се спре със всякакви спекулации и да се разбере истината“, отбеляза той и продължи: „Анкетната комисия ще изясни абсолютно всички факти и обстоятелства.

По думите на Цветанов комисията ще разшири обхвата при проверката, като започне от самото приватизиране през 2004 година и проследи последващите действия, които са взети в последвалите години. Идеята е да се търси политически консенсус. Цветанов даде и съвет към опонентите: „Да внимаваме с популистките изказвания.

ЧЕЗ или Гинка не са в състояние да повишават цената на тока. КЕВР е органът, който взима окончателното решение“, завърши темата председателят на ПГ на ГЕРБ. Той коментира и срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил, припомняйки че Радев никъде не е говорил за Крим, и санкциите срещу Русия:

"Вярвате ли, че няма стенограма?! Това е несериозно. Президентската институция не е обсъждане, което се прави в кафене. На всяка една среща, която е официална, винаги има стенограф и това е по протокол, като тези правила винаги се спазват. Помните срещата между Първанов и Симеон Дянков, като се говореше, че има разменени нелицеприятни изрази. Тогава се пусна стенограмата от този разговор, а това е среща между президента и вицепремиера. Просто президентът Радев би натрупал негативи, че не е защитил националните интереси. Има много въпросителни, които могат да се зададат на президента и президентската институция, но това е направено, за да се избегнат такива въпроси. Смятам, че, ако излезе стенограмата, ще видите, че позицията на президентската институция е била доста странна."
 

"Искам да кажа много ясно, ние не сме срещу руския народ", заяви Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама