Емил Радев е част от новата Комисия за финансови престъпления в ЕС

20:45, 14 мар 18 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев бе избран за зам.-член на новата специална Комисия относно финансовите престъпления, отклонението от данъчно облагане и избягването на данъци на Европейския парламент. Той е част от комисията в качеството си на докладчик в сянка по Петата директива за борба срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма.


Ролята на новата комисия, чийто мандат бе приет по време на предишното пленарно заседание, е не само да доразвива предприетите действия в Европейския парламент относно мерките срещу укриване на данъци, но и да направи оценка на въздействието на ДДС измамите и правилата за административно сътрудничество в Съюза и обмена на информация между държавите-членки.


Комисията има за цел да допринесе за общия дебат относно данъчното облагане на цифровата икономика, да анализира национални схеми, които осигуряват данъчни привилегии като например програмите за гражданство, както и да оцени сътрудничеството и обмена на информация с трети държави и международни органи.


Не на последно място новосформираната комисия трябва да оцени работата на Европейската комисия по изготвяне на списъка на високорисковите трети държави по отношение на изпирането на пари, както и на списъка на юрисдикциите, неоказващи съдействие за данъчни цели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама