Българи и румънци посрещат Великден край морето

20:00, 14 мар 18 25 1222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тризвездните хотели около Варна са препълнени в очакване на туристите по великденските празници – 5-9 април. Базите са почти пълни, съобщават хотелиери от Балчик, съобщи БНР. По груби изчисления от Великден предсезонно хотелиерите ще завъртят оборот от 1,2 млн. евро.

Изкупени са пакети ол инклузив за двама на цени между 100-120 лв. за нощувка. Все още има пакети за две, три или четири нощувки на цена от 125 до 190 лв. на човек, с включени закуски и вечери. 

Четиризвездното посрещане на празника струва почти двойно по-скъпо. 

Основните гости край Варна ще са румънци. Цели селища, начело с кметовете си, пристигат у нас с автобуси за празника, съобщиха хотелиери. Повечето румънци са предпочели 3-дневни пакети. 

Единствените гости в Слънчев бряг през ранния април ще са израелските туристи. В Несебър традиционно се чакат малко румънци, а на юг се надяват единствено на родни туристи. 

И ако за Великден дори няма специални оферти, то за "Лято 2018", вече има хотели със стоп-продажби за определени периоди, коментира Елена Иванова, шеф на Съюза на собствениците в курорта Слънчев бряг.

Това лято се чака наплив на френски туристи, които досега са били кът по нашето море.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама