Новите учебници влизат за одобрение в МОН

14:00, 14 мар 18 25 727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новите учебници за 3., 7. и 9. клас от днес започват да влизат за одобрение в Министерството на образованието и науката. Очаква се до 23 март проекти да представят над десет издателства.

Най-много заглавия по всички предмети отново внася издателска група „Просвета“. Нейните нови учебници за 1., 2., 5., 6. и 8. клас за пръв път влязоха в училище миналата есен. Те са категорично най-предпочитаните от учителите в цялата страна. А вече имат и международно признание – поредицата „Голямото приключение“ с логото на „Просвета Плюс“ бе отличена с наградата за най-добър комплект учебници в Европа на Международния панаир на книгата във Франкфурт. На същото равнище е и „Чуден свят“ – другата поредица учебници за 1. – 4. клас на издателството.

Всички печатни учебници на „Просвета“ имат и електронен вариант, който се приема с възторг от учениците – те съдържат стотици атрактивни 3D анимации, видеоклипове, интерактивни упражнения, тестове, задачи и образователни игри. Електронните учебници са ценен помощник на учителя – пестят време и приковават вниманието на децата, помагат им лесно да разберат сложните неща. Всъщност това е най-важното, към което са се стремили всички авторски колективи на издателската група – да предадат изискваните от новите програми знания по лесен за усвояване начин, на достъпен и разбираем език.

„След като комисиите на МОН отсеят кои учебници отговарят на изискванията, идва ред на учителите да ги оценят и да ги изберат. Ние от „Просвета“ можем да гарантираме две неща – доказаното през десетилетията качество на нашите учебници и това, че за началото на новата учебна година те ще бъдат по чиновете на българските деца“, коментира главният редактор на издателството Кина Андреева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама