Борисов: Нека да се извади всичко за ЧЕЗ, аз нямам нищо общо

11:06, 14 мар 18 / Политика 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините”, заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет.

Искали сме електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата. Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти”, добави Борисов.

Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна система, което им е ангажимент. Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ това, което разбрах е, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка. Оттук нататък Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия”, разпореди Борисов.

Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне”, заяви още Борисов.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама