НС създаде временна комисия за проучване на продажбата на ЧЕЗ

10:00, 14 мар 18 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народното събрание създаде временна анкетна комисия за проучване на фактите около приватизацията и предвидената продажба на дружествата на ЧЕЗ в България. Тя ще работи само един месец и в нея ще има представители от всички парламентарни групи, съобщи БНР. 

В началото на днешното пленарно заседание ГЕРБ подкрепи предложението на парламентарната група БСП за България в дневния ред на парламента да се обсъди създаването на временна комисия, която да проучи фактите около продажбата на дружествата на ЧЕЗ в България. 174 депутати гласуваха "за", един се въздържа. 

Народното събрание ще обсъди текстовете от новия закон за мерките срещу изпирането на пари. 

Целите, които си поставя новият закон за мерките срещу изпирането на пари, е засилване на превенцията и борбата срещу корупцията. Изрично е уредена и възможността за предоставяне на информация по електронен път с квалифициран електронен подпис, посредством защитени канали за електронна комуникация. 

Промени се предвиждат и в предложенията за нов режим за установяване произхода на средствата. 

Парламентът ще приеме и актуализираната Стратегия за национална сигурност на Република България. Времевият хоризонт на стратегията е до 2025 г.

Депутатите ще приемат и промени в Закона за авторското право. Основната задача на законопроекта е осигуряване на възможност на собствениците на права да получат справедливо възнаграждение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама