Покушение срещу палестинския премиер

20:56, 13 мар 18 / Свят 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Взрив е избухнал близо до кортеж, в който е бил премиерът на Палестина Рами Хамдала, който посети Ивицата Газа. Взривът се случи малко след като конвоят на Хамдала е минавал през израелски контролен пункт, известен с палестинското си обкръжение. 

Хамдала, който оглавява правителството на Палестинската автономия в Рамала на Западния бряг, се появи на живо по местна телевизия след инцидента при откриването на пречиствателна станция в Газа в Хамас, която е била основна цел на посещението му.

Малко след това той се завръща в Рамала, където се обадил кратко в офиса си.

Световните медии съобщават, че премиерът е споделил изявление, че седем от пазачите му са били ранени при взрива и те са постъпили в областно медицинско заведение за преглед. При атентата са били взривени и три автомобила от кортежа на палестинския премиер.

Главният прокурор на палестинската власт обвини за взрива групировката Хамас, която доминира в ивицата Газа. От движението обаче отхвърлиха обвиненията и обявиха, че нападението е опит да се наруши сигурността в района и да бъде предотвратено обединението между палестинските фракции, както и осъществяването на евентуални взаимопомощи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама