28 нови мобилни лазерни устройства за отдел "Пътна полиция"

18:10, 13 мар 18 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главен инспектор Росен Рапчев обясни пред репортер на Novini.bg, че отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция" вече разполага с 28 нови мобилни лазерни камери, които ще засичат нарушителите на пътя.

Новите устройства ще могат да бъдат монтирани и на мостови конструкции, както и да работят оптимално и отстрани на пътното платно. Тяхната работа е базирана на принципа на лазерен принтер, което ще позволи разпознаването не само на българските регистрационните номера, но и на чуждите, което улеснява по-бързото изпращане на електронни фишове. Всяка една камера е снабдена с мобилна карта, която изпраща данните автоматично в базата данни на МВР. Това разкри инспектор Рапчев, като бе категоричен, че новите камери ще повлияят на пътната безопасност.

Новите устройства идват едновременно с полицейска операция за установяване на нарушители, които не използват обезопасителни колани, каски за мотористите и детски столчета. Доста български граждани слагат колани, когато се возят на предната седалка. Процентът не е такъв за тези, които се возят отзад. Недостатъчно са и използващите детските обезопасителни системи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама