КС отхвърли жалбата на БСП за Бюджет 2018

15:56, 13 мар 18 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конституционният съд отхвърли като неоснователно искането на народни представители от БСП за обявяване на противоконституционна на наредба от държавния бюджет за 2018 г., става ясно от съобщение на сайта на КС.

Решението е прието единодушно с 11 гласа.

На 21-ви декември БСП даде процедурата по приемане на Бюджет 2018 на Конституционния съд. Според БСП е нарушен чл. 88 от Конституцията, където ясно е казано как се приема един закон – това става на две четения.

Ние атакуваме държавния бюджет на България спрямо процедурата на приемане на чл. 6 от него. Искаме да бъде обявена за противоконституционна процедурата по приемане на този бюджет. Искам да напомня, че това беше една голяма битка в парламента. Очакваме Конституционният съд да се произнесе положително, защото управляващите обезсмислиха дебата и процедурата по приемане на бюджета, с аргумента, че видите ли нито едно предложение на опозицията не може да се гледа, защото нарушавало финансовата рамка, зададена от Министерски съвет предварително. България е парламентарна република, държавният бюджет се приема по предложение на Правителството, но от Българския парламент. Ние искаме да осмислим и изпълним със съдържание тази процедура по обсъждане и приемане на бюджета“, посочи тогава депутатът от левицата Жельо Бойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама