БЛС подписва договор за сътрудничество с европейските медици

07:45, 17 мар 18 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След повече от две годишни усилия от страна на представители на Български лекарски съюз, постигнахме договорка за дългосрочно сътрудничество с UEMS /Европейски съюз на медицинските специалисти/. Това ще позволи продължаващото медицинско обучение на лекарите в България да бъде стандарт за качество както на територията на страната, така и в Европа.

По покана на БЛС, днес в София ще гостуват представители на UEMS в лицето на д-р Ромуел Краевски - президент, проф. Василиос Папалао – гл. секретар и д-р Бернард Мале - ковчежник. Поводът за посещението е официалното подписване на договор за сътрудничество между българската съсловна организация и европейската институция. Това ще постави началото на унифициране критериите на ПМО с тези в Европа и ще даде възможност за акредитиране и сертифициране на медицинските форуми по европейски стандарт.

В рамките на официалното посещение на представителите на UEMS в България, БЛС организира и Международна конференция на тема: „Продължаващо медицинско обучение – гарант за качество в професионалната практика и за безопасността на пациента“, която ще се проведе днес в  Хотел Балкан, зала Средец, от 9:30 часа.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама