Президентът свиква КСНС заради енергийната сигурност на страната

11:55, 13 мар 18 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев свиква консултативния съвет, на който ще бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната. Това обяви самият Румен Радев при посещението си в 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив.

Според президента ЧЕЗ продължава да бъде актуална тема и правителството дължи на народа отговори на въпроса - каква е схемата на финансиране и по какъв начин сделката е получила политическа подкрепа. 

"Всички знаем, че без такава няма как подобна фирма да получи огромна ангажираност от банки. Докато не е ясен въпросът за схемата на финансиране, няма как да сме наясно и с това, под каква форма и по какъв начин българското правителство се кани да стане партньор на г-жа Гинка Върбакова", подчерта Радев.

Според него трябва да бъде получен отговор на въпроса - кой води преговорите от името на българската държава и от името на г-жа Върбакова.

По тази причина държавният глава смята, че е основателно да свика консултативен съвет за енергийна сигурност през втората половина на април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама