Заплатата на изп. директор на Bank of America с 250 пъти над средната в банката

17:30, 13 мар 18 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През 2017 г. Браян Мойнихан - изпълнителен директор на Bank of America, е спечели 23 милиона долара. В тази година банката постигна нови съществени нива на печалбата и обяви, че най-накрая е оставила зад гърба си последната глобална финансова и икономическа криза. За сравнение средното заплащане на служителите от Bank of America за същия период е било в размер на 87 115 щатски долара.

Bank of America Corp. стана първата голяма банка в САЩ, която разкри колко по-голяма заплата получава нейния главен изпълнителен директор спрямо средното възнаграждение на нейните служители, съобщава "Уолстрийт Джърнъл".

В скоро време се очаква подобна информация да представят за пръв път и други големи банки и компании. От настоящата година публично търгуваните американски компании са длъжни да разкрият за пръв път средните заплати на техните служители в допълнение към информацията за заплащането на главните изпълнителни директори, както и съотношенията между тях.

В същото време от General Electric посочиха, че нейният главен изпълнителен директор Джон Фланъри и други висши ръководни кадри не са получили финансови бонуси през 2017 г. Въпреки това Фланъри е успял да си докара общо 9 млн. долара през първата си година на поста главен изпълнителен директор, като неговата заплата е надвишила 157 пъти средното заплащане в голямата американска компания.

От General Electric допълниха, че заплатата на Джон Фланъри е била в размер на 2 млн. долара плюс опции за акции на компанията, пенсионни и отсрочени обезщетения и други средства, които взети заедно формират възнаграждение от 9 млн. долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама