Проливни дъждове и торнадо преминаха през Италия (ВИДЕО)

11:30, 13 мар 18 / Свят 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проливни дъждове обхванаха северните области на Италия, а в южните области се установи нетипично за сезона топло време.

В южната част на Италия се изви торнадо. Стихията вилня засегна със сила F2 (по скала от пет степени) в провинция Казерта, област Кампания. Тир без шофьор се е преобърнал, а шест каравани буквално са прелетели през магистрала, като части от тях са поразили автомобили и хора. 

Стихията е повалила дървета, електрически стълбове и улични знаци, билбордове са паднали върху паркирани коли. За щастие няма жертви, но нанесените материални щети са за милиони. 

Най-малко двама души са загинали при ураган, който порази регион Лацио, предаде БГНЕС. 

В град Чезано 61-годишен мъж е смазан от паднало дърво, а в Ладисполи върху чужденец е паднал корниз, сринал се от сграда в резултат на внезапни пориви на вятъра. В същия град бяха засегнати няколко жилищни сгради, най-малко десет души са ранени. 

В Рим, в резултат на урагана, много улици бяха наводнени, повалени бяха множество дървета, разстроено беше автомобилното движение.

В резултат на лошото време почти една трета от историческия център на Венеция се оказа под вода. На редица места нивото на водата достигна 199 сантиметра. Средното ниво на покачването на водата в града е 119 сантиметра, а за критично се смята ниво от 120 сантиметра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама