Неподозирани храни за здрави кости

11:00, 17 мар 18 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Костите са сравними с основите, върху които лежи къщата ни, затова е от съществено значение те да са здрави. И въпреки широко разпространеното твърдение, че млякото и сиренето са много полезни за костите, има, оказва се, и храни, за чиято полза не подозираме. Ето кои са те:

Семена – може и да не очаквате, но семената са богати на калций. Ето защо сусамът както и сусамовия тахан са сред храните, които специалистите препоръчват при предразположеност към остеопороза и други заболявания на костите. Семената са чудесна добавка, с която можете да разнообразите салатите.

Тъмно зелени листни зеленчуци. Те са богати на калций, магнезий и витамин К и можете да ги сготвите с ориз или на фурна. У нас вече навлизай и кейл – листният зеленчук, от който се приготвя здравословен чипс.

Ядките са друга вкусна и полезна храна за Вашите кости. Шепа орехи например не само ще ви донесе енергия между похапванията, но и ще се погрижат за здравината на костната система.

Бобът и бобовите култури също за подходяща храна за хората, които искат да са в отлична форма.

Ако искате да пазите костите си, се откажете от честата употреба на газирани напитки и твърде много сол, пише Agrozona.bg.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама