Делегация на СО е на посещение в Ханой

20:00, 12 мар 18 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Център за доболнична помощ и рехабилитация с традиционна азиатска терапия скоро може да заработи в София. Това се разбра от завършилата среща на делегацията на Столична община и Столичния общински съвет в Ханой.

Делегацията, която е на едноседмично посещение във виетнамската столица е в състав Дончо Барбалов, зам.кмет по финансите,  Милка Христова, зам.-председател на СОС, инж. Симеон Славчев - зам-председател на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и член на здравната комисия и общинските съветници Ботьо Ботев, Антон Койчев, Станил Станилов, Нина Чанева и Йоанна Драгнева.

Днес столичните съветници водиха разговори с виетнамските си колеги в Народния съвет на Ханой. Бяха обсъдени и набелязани сферите на партньорство - здравеопазване, транспорт, инженерната инфраструктура, екологията и градоустройството. Подробно бе обсъдена възможността за създаването на център за доболнична помощ и рехабилитация в София с традиционна азиатска терапия.

Посещението на българската делегация в Ханой е началото на едно дългосрочно съвместно сътрудничество между столиците на България и Виетнам, каза след срещата с ръководството на Народния съвет на Ханой инж. Симеон Славчев.

По-късно днес българската делегация има среща в Център за насърчаване на инвестициите, търговията и туризма. От виетнамска страна в разговорите ще участват представители на ръководството на Центъра и на Дирекция „Външни отношения“.  Във вторник общинските съветници от София ще посетят болницата за лечение на сърдечно-съдови заболявания в Ханой.  През уикенда делегацията посети и Фестивала на българската роза, организиран от община Ханой.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама