Христо Стоичков води Хосе Карерас за концерт в Арена Армеец

09:55, 12 мар 18 / Култура 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Великият испански тенор Хосе Карерас ще зарадва българската публика с още един впечатляващ и изключително въздействащ концерт, но този път в най-голямата зала у нас - Арена Армеец. Датата е 21 октомври, а патрон на грандиозното събитие е самият Кавалер на Златната топка Христо Стоичков, който ще се прибере в България специално за историческия музикален спектакъл на Маестрото. Билетите за паметното събитие са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim на цени от 70 до 180 лева.

Единият от знаменитите “Трима тенори” ще излезе отново пред многобройните си почитатели у нас, въпреки че е разредил до максимум участията си на голяма сцена. Изненадващата визита на Хосе Карерас в София е още едно доказателство за дългогодишното приятелство и дълбоко уважение, което свързва великия тенор и Христо Стоичков.  

Освен най-популярните изпълнения от репертоара на легендарния златен глас, които несъмнено ще покорят родната публика на 21 октомври, в концерта ще се включи и новата оперна сензация на България – Росен Ненчев. 36-годишният тенор с глас като природна стихия е солист на националната ни опера и е един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас.

Има много красив лиричен глас, който много ми харесва. Пее с чувство, с усет, с динамика“ - споделя Карерас за своя изключително талантлив ученик. От своя страна Росен Ненчев също не пести комплименти за златния глас на операта „Маестрото е невероятен човек. Има силна аура около себе си. Съветът, който ми даде и винаги ще помня, е да бъда себе си“ – не крие възхищението си младият тенор.

Концертът на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 21 октомври в Арена Армеец. Билетите за събитието са на цени от 70 до 180 лв. и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама