Петима души загинаха след като хеликоптер се разби в нюйоркската река Ийст Ривър (ВИДЕО)

07:40, 12 мар 18 / Свят 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима души загинаха, след като хеликоптер се разби в нюйоркската река Ийст Ривър. Загиналите са пътниците на хеликоптера. Пилотът е успял сам да се освободи и е бил спасен от преминаващ влекач. 

Хеликоптерът е собственост на компания за чартърни полети над Ню Йорк, която извършва полети по популярни маршрути за наблюдение на забележителностите на Манхатън. Причините за катастрофата се изясняват. 

Свидетели разказват, че хеликоптерът е летял с голяма скорост и се е снишавал твъде бързо. Падането на хеликоптера е било наблюдавано от много хора, намиращи се по високите сгради и парковете покрай реката. 

Веднага след приземяването свидетели разказват, че пилотът се качил върху покрива на машината и започнал да вика за помощ. Флотилия от лодки и спасителни катери веднага са пристигнали на мястото, намиращо се в близост до остров Рузвелт. 

Водолази са започнали спасителни дейности, борейки се с течения от над 7 км/ч и температури около 4 градуса по Целзий. Пътниците са били здраво вързани с колани и е трябвало да бъдат прерязвани, съобщи Дениъл Нигро от Нюйоркската пожарна служба. Всички петима са загинали. Двама - на място, а други трима в местни болници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама