Дъщеря на турски бизнесмен загина при самолетната катастрофа над Иран (СНИМКИ)

08:30, 12 мар 18 / Свят 25 1469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мина Башаран - дъщерята на председателя на съвета на директорите на турския инвестиционен холдинг "Башаран" Хюсеин Башаран, е била на борда на частния самолет, който се разби в Иран. С Мина Башаран са летели и седем нейни приятелки. Всички те са се връщали от моминско парти в ОАЕ. Загинали са и тримата членовете на екипажа.

Самолетът е летял по маршрут Шаржа (ОАЕ) - Истанбул. Машината е паднала в планински район в централната иранска провинция Чехармехал и Бахтирия, близо до град Шар е Корд, на около 400 км. южно от Техеран. На мястото на падането е избухнал пожар. Екипи на иранския червен полумесец се опитвали да стигнат до мястото на инцидента, но областта е високопланинска и това затруднява спасителните работи.

Машината е била канадски "Бомбардие" (Bombardier Challenger 600). Пилотът е поискал промяна на височината на полета и после самолетът изчезнал от радара. Причината за катастрофата може да е възпламеняване на двигателя. Според очевидци от един от двигателите на машината излизали пламъци, още докато тя е летяла. От централата на холдинга съобщиха, че те са не били уведомени предварително за полета.

Пилотът на самолета - Мелике Куввет е една от първите жени-пилоти в турските въоръжени сили.

28-годишната Мина трябваше да се ожени на 28 март в Истанбул. Тя е член на борда на управителите на холдинг "Башаран" и трябвало един ден да наследи семейния бизнес. 

Три дни преди трагедията тя качила снимки в Инстаграм от моминското си парти, както и други кадри от Дубай, на които се виждал и злощастният самолет. В социалните мрежи били качени и клипове, на които се виждало как Мина и нейните приятели купонясват на концерт на британската певица Рита Ора в дубайски нощен клуб.
 
Самолетът е собственост на холдинг "Башаран". Машината била канадски "Бомбардие" (Bombardier Challenger 600). Пилотът поискал промяна на височината на полета и после самолетът изчезнал от радара, информира ТАСС. Причината за катастрофата може да е възпламеняване на двигателя. Според очевидци от един от двигателите на машината излизали пламъци, още докато тя е летяла. От централата на холдинга съобщиха, че те не били уведомени предварително за полета.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама