Цветанов: Жозеф Дол даде висока оценка за работата на премиера Бойко Борисов и кметовете на ГЕРБ

17:26, 10 мар 18 / Политика 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в личния си профил резултатите от срещата с Жозеф Дол по време на събитието на Европейската народна партия в столицата. Ето какво заяви политикът:

За пореден път президентът на ЕНП Жозеф Дол даде висока оценка за работата на премиера Бойко Борисов и кметовете на ГЕРБ. Това стана по време на изнесеното заседание на Групата на ЕНП в Комитета на регионите в София, което беше и своеобразен старт на регионалните инициативи на ЕНП за евроизбори 2019. На форума беше припомнено, че в предходния програмен период 3,4 млрд. евро бяха на разположение за кандидатстване от страна на регионите, а в новия програмен период тези средства са вече 3,8 млрд. Водещата роля в развитието на регионите е на кметовете и те за пореден път призоваха в следващата Многогодишна финансова рамка да бъде запазена водещата роля на кохезионната политика.

Цветанов сподели най-важното от изказването на Дол  в личния си профил и вчера:

Социалистите завиждат, защото Бойко Борисов е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Борисов и за това какво е направил той. Това заяви президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, който се срещна с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Разговорът се проведе преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се провежда в София. Президентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. По думите му, управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години. Той изтъкна, че общините ни са отличници по усвояването на европейски средства, а държавата се е доказала като надежден партньор и отговорна членка на ЕС. Жозеф Дол благодари на мен и премиера Борисов за това, че не делим регионите и хората, а работим усърдно за просперитета на всички.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама