Цветанов в "Панорама": Целта на БСП е да има предсрочни избори

21:57, 09 мар 18 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Има стремеж да се клати лодката от страна на БСП, но мога да ги уверя, че това няма да стане. Днес българските граждани се вълнуват от това каква е перспективата и какво се случва”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в "Панорама" по БНТ. 

„В момента дискутираме нещо, което БСП са го създали като условия. През 2004-а, когато са участвали в управлението; периодът, когато е извършена приватизацията, са продадени 67%. Това, което е направено през всички управления на БСП, те не са взели никакъв дивидент”, отбеляза политикът.

„Хубавото е, че дебатът за ЧЕЗ бе изнесен в Парламента. Видя се, че няма тема, която да притеснява българските граждани. Има и законодателство, което ще зашити българските интереси”

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ даде и съвет на политическите противници: „Ролята на опозицията е да критикува, но критиката трябва да е градивна, с алтернативното решение, което предлагаш. Днес беше важен ден за България. Заседаваха финансовите министри на ЕС. Всички политици се обединиха да започне дебатът за финансовата рамка по време на нашето председателство, за да избегнем популизма. Ние искаме да запазим кохезионната политика, селскостопанската политика."

Цветанов отбеляза, че правителството е оттеглило Истанбулската конвенция, за да внесе политически консенсус. и допълни: "Знаем, че 18 държави са я ратифицирали. БСП са я приели като общо решение на ПЕС. А сега са най-яростният й критик."

Политикът коментира и последните неразбирателства в лагера на Обединените патриоти. Цветан Цветанов отбеляза, че при съставяне на коалиционното правителство, всички са знаели, че трябва да се правят компромиси и всеки трябва да уважава коалиционния си партньор. Според него трите партии във формацията ще намерят пресечна точка, за да запазят стабилността на правителството.

"Няма как да правиш политика на омраза и разделение нещо, което прави Корнелия Нинова и президентската институция. Те щурмуват властта, за да дойдат на власт. Целта на БСП е да има предсрочни избори, а президентът Румен Радев да назначи министрите на БСП да влязат през служебния вход”, заяви още Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама