Борисов: Да се повиши таксата, която ще плащат членките на ЕС

15:00, 09 мар 18 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кохезионната политика трябва да остане за всички държави като един от инструментите за преодолява на различията в социално-икономическо развитие на европейските регионите, но трябва да се повиши таксата, която ще плащат страните-членки, настоя министър-председателят Бойко Борисов по време на форума на Европейската народна партия и политическа партия ГЕРБ, който се провежда в София:

"Тъй като е важна за всички за всички страни, тя трябва да остане за всички страни. Единственият шанс, след като ги няма тези милиарди вноска от Великобритания, да се повиши вноската по квотата така, както е към момента - на всяка държава колкото й се пада. Да, пак ще се падне на Германия, Холандия много повече, отколкото ние ще повишим нашата вноска, но така е изчислено на база брутен вътрешен продукт и не трябва да се наруши. Това ще е нашето предложение. За всички страни повишение на вноската".

Премиерът Бойко Борисов нарече европейската дипломация по миграционната политика „огромен провал“. Пред делегатите от ЕНП и ГЕРБ за откриване на кампания за местни инициативи за предстоящите избори за Европейски парламент, Борисов подчерта, че са необходими строги мерки за опазване на границите, съобщи БНР.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама