Бурни аплодисменти за „В очакване на Годо“ в Москва

13:00, 10 мар 18 / Култура 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Препълнена зала и нестихващи овации получи в Москва авторската постановка „В очакване на Годо” на един от знаковите ученици на проф. Крикор Азарян - Деян Донков. Спектакълът гастролира на сцената на Московския драматичен театър, ръководен от известния руски театрален режисьор и актьор Армен Джигарханян. Гостуването бе по покана на Българския културен институт в Москва.

Минути преди представлението да започне, Джигарханян приветства публикат и гостите и сподели, че преди много години, заради филм, в който се е снимал в България, е имал възможност да опознае страната ни и да се запознае с проф. Крикор Азарян, а в последствие да се превърне в негов близък приятел. „Проф. Азарян е велик човек и голям режисьор и съм много щастлив, че театърът, който носи неговото име, гостува в нашия театър”, сподели развълнувано Джигарханян.

Между българския театър и трупата на Армен Джигарханян съществуват отдавнашни топли отношения. Театърът на Джигарханян е гостувал многократно на сцените в София, Пловдив и Варна, самият Джигарханян поставя „Три сестри” на сцената на Русенския театър.

В очакване на Годо” е в редовния афиш на Театър Азарян в НДК. Спектакълът може да бъде видян от софийската публика на 31 март (събота) от 19:00 часа.

Същевременно на 15 март Театър Азарян по традиция ще отбележи рождения ден на големия български режисьор Крикор Азарян със спектакъла „Приятно ми е, Ива” с автор Ива Тодорова.

Билети за двата спектакъла могат да се купят от касите на НДК и на ndk.bg.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама