“Тоска” със Соня Йончева гостува в Пловдив

11:00, 11 мар 18 / Култура 25 754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” гостува в Пловдив по покана на международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”. 

Благодарение на вече традиционното партньорство, пловдивската публика отново ще гледа най-силната продукция в сезона на МЕТ. Тази година това е “Тоска” със специалното участие на Соня Йончева в главната роля на фамозната Флория Тоска. 

Продукцията е нова в репертоара на Метрополитън опера и за първи път бе поставена на основната й сцена в новогодишната нощ, получавайки най-висока оценка едновременно от публиката и критиката. През януари зрители в над 2000 киносалона в цял свят успяха да видят великолепния спектакъл с участието на големите звезди Соня Йончева, Желко Лучич и Виторио Григоло. 

Любителите на оперното изкуство в Пловдив също ще го гледат на 23 март 2018 г. от 18.30 ч. в Cinema City Пловдив. 

През този сезон на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” Соня Йончева поставя своеобразен рекорд в 12-годишната история на програмата с цели три главни роли в постановките „Тоска“, „Бохеми“ и „Луиза Милър“. След Джилда, Мими, Дездемона и Виолета, Флория Тоска е поредното завоевание на Соня Йончева от сцената на престижния театър. 

За нея премиерата на “Тоска” в новогодишната нощ бе дебют в тази роля. Нейни партньори са някои от най-обичаните от публиката певци - Виторио Григоло като любимия на Тоска – Марио Каварадоси, и Желко Лучич в ролята на злодея Скарпия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама