Българска съвременна фотография ще е на фокус в Националната галерия от 8 март

21:00, 06 мар 18 / Култура 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложбата „Пет портрета“ събира в пет фотографски серии работата на петима български фотожурналисти, чиито творби ще бъдат представени в Националната художествена галерия – Двореца. Изложението ще бъде открито на 8 март и ще продължи до 4 април.

Фотографите са Младен Антонов, Димитър Дилков, Николай Дойчинов, Боряна Кацарова и Яна Паскова.

Техните творби се открояват чрез смелото и показно повеждане на зрителя в различни части на света – и географския и духовния; разобличават страха ни да признаем на глас искреното си отношение към случващото се наоколо; карат ни да се срамуваме, да се гордеем, да си задавме въпроси за себе си и другите, чиито отговори често отбягваме.

„Пет портрета“ е възможност да се видят различните тенденции в изкуството на фотографията и различните избори, които фотографът прави във всеки един момент. Изложбата обединява пет от най-добрите български фотожурналисти, работещи за глобални информационни агенции – „Ройтерс“, „Гети имиджис“, „Шпигел“, „Франс Прес“ и други.

Техните творби се открояват в „лавината от новини и изображения“ в международен обмен, но това ще бъде първият път, когато те ще бъдат представени в България с фокуса, който заслужават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама