Ключът към отслабването не се крие в ДНК-то

19:40, 27 фев 18 25 830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много хора са на мнение, че тайната на това да бъдем слаби се крие в нашето ДНК. Разпространена е теорията, че при някои хора е генетично заложено да бъдат слаби, а при други не.

Според изследване на Journal of the American Medical Association, се оказва, че това не е точно така, пише Lifestyle.bg. Изследването е проведено сред 609 души с наднормено тегло, които са прекарали една година на две различни диети. Едната е била с ниско съдържание на мазнини, а другата с ниско съдържание на въглехидрати. 

През това време промяната в теглото им е била строго следена от изследователския екип, за да се установи дали някоя от диетите има връзка с техния генотип. Учените обаче не са намерили значителни разлики между резултатите от двете диети, както и връзка между променящото се тегло и ДНК-то. 

Това кара изследователите да заключат, че нашето ДНК не играе роля в определянето на вида диета, които ще следваме. Те наблюдавали колебанията в теглото и нивата на инсулина. По принцип хората в проучването са загубили тегло, но това се приписва до голяма степен на факта, че диетите са изключили някои видове преработени храни, които включват много захар и рафинирани зърна. Такива са картофените чипсове и пакетираните зърнени храни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама