Два дни дървена ваканция в Шумен, Търговище, Силистра

15:09, 26 фев 18 25 2049 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дървена ваканция и за шуменските училища. Със своя заповед кметът Любомир Христов обяви за неучебни 27 и 28 февруари за всички училища на територията на община Шумен. Промяната се налага заради усложнената зимна обстановка в района, ниските температури, снегонавяванията и трудното придвижване на автобусите и учениците към учебните заведения. 

В Шуменска област кметът на Никола Козлево подготвя заповед за обявяване на днешния ден за неучебен във всички училища. От общината обмислят възможността да обявят за неучебен денят във всички селски училища.

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров обяви за неучебни 27 и 28 февруари за всички училища на територията на общината. Причините са обилният снеговалеж, силният вятър, придружен с навявания, и очакваното понижаване на температурите. Учебните занятията ще бъдат възобновени на 1 март. Заповедта е издадена днес.

27 и 28 февруари са неучебни и за училищата на територията на община Силистра заради усложнената метеорологична обстановка. Детските градини по селата няма да работят до края на седмицата, а в града ще има дежурни групи. Пътищата на територията на община Дулово са проходими при зимни условия, има ток и вода, снабдяването с хранителни продукти е нормално. Проблемните участъци по улиците и пътищата своевременно се почистват.

На 27 и 28 февруари няма да учат и учениците от Средното училище “Никола Йонков Вапцаров” във Венец. Това съобщи кметът Нехрибан Ахмедова след заседанието на Общинския съвет по бедствия и аварии. Занятия ще има в останалите две училища. Обстановката в община Венец остава усложнена. Навявания има в отсечките Капитан Петко – Деница – Боян и Венец – Черноглавци – Габрица. Нехрибан Ахмедова уточни, че към момента няма села без ток и вода. Петима души са извозени за хемодиализа, следи се състоянието на една родилка.

Не се обсъжда разпускането на учениците във ваканция на този етап, заяви за БНР кметът на община Велики Преслав Александър Горчев. Пътищата и улиците се разчистват от снега и са проходими. Към момента няма затворени пътища, снегопочистващата техника обслужва района на Велики Преслав, увери Александър Горчев.

Кметът на община Върбица Мердин Байрям коментира, че учебните занятия в училищата и детските градини се провеждат нормално. Няма основания за обявяване на ваканция, пътищата са проходими при зимни условия. 8 машини чистят републиканската пътна мрежа във Върбишко, 4 машини и общинска техника обезпечават снегопочистването по общинските пътища и улиците на Върбица. Няма затворени пътища, увери Мердин Байрям. 

Във връзка с усложнената зимна обстановка, ниските температури и невъзможността за провеждане на нормален учебен процес в училищата и детските градини на територията на община Каолиново със заповед кметът на общината Нида Ахмедов обяви за неучебни 27 и 28 февруари 2018 г. за всички училища на територията на общината, а за детските градини до 2 март. 

Част от училищата в Североизточна България ще останат затворени заради обилния снеговалеж и усложнената зимна обстановка, съобщават от Регионалните управления на образованието. В Русенска област днес учебни часове няма да има в училището в село Сваленик, община Иваново. Няма да учат децата от селата Пиргово, Мечка и Червена вода, тъй като не могат да се придвижат до средищното основно училище „Ангел Кънчев“ в Русе. С намалени часове, заради спрян ток, учат учениците в село Семерджиево.

В Разградска област затворени ще останат днес училищата в селата Равно, Юпер и Севар, както и в община Лозница.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама