Администрацията на Тръмп обявява най-големите санкции срещу Северна Корея

21:51, 24 фев 18 / Свят 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви най-големия пакет санкции, който да окаже натиск  върху Северна Корея да се откаже от ядрените и ракетните си програми и предупреди за „втора фаза“, която може да бъде „много пагубна“ за света, ако санкциите не окажат влияние.

В отговор на най-голямото предизвикателство за националната сигурност на администрацията на Тръмп, Министерството на финансите на САЩ санкционира едно лице, 27 дружества и 28 кораба, според изявление на уебсайта на министерството.
Съединените щати също така предложиха списък на субектите, които да бъдат включени в черни списъци под отделни санкции на САЩ, което е "цел, насочена към затваряне на незаконните морски контрабандни дейности в Северна Корея за получаване на петрол и продажба на въглища".

Северна Корея разработва ракети с ядрено оръжие, способни да достигнат до континенталната част на САЩ, а Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун обмениха закани, в които се появиха страхове от война.
През август Тръмп заплаши да надхвърли санкциите, въпреки че администрацията му многократно е заявявала, че предпочита дипломатическо решение на кризата.

Говорейки по време на пресконференция с австралийския премиер Малкълм Търнбул, Тръмп направи очевидно споменаване на военните възможности, които администрацията му многократно заяви, че остават на масата.
Целите на тези санкции, които ще бъдат изброени подробно от финансовото министерство, е ограничаване „на източниците на приходи и на петрол, които режимът използва, за да финансира ядрената си програма и армията си.“

Американското Министерство на финансите заяви, че санкциите имат за цел да разрушат севернокорейските корабоплавателни и търговски дружества и кораби и допълнително да изолират Пхенян. Те също така са насочени към кораби, намиращи се или регистрирани в Северна Корея, Китай, Сингапур, Тайван, Хонг Конг, Маршалските острови, Танзания, Панама и Коморските острови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама