Бившият рейнджър от Орешник с тежки рани от акцията по залавянето му

15:27, 23 фев 18 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата поиска "задържане под стража" на бившия рейнджър Иван Пачелиев, който беше заловен при мащабна акция преди дни, в която участваха и елитните отряди на МВР. По време акцията беше съобщено, че той е стрелял срещу полицаи, оказал е съпротива, а е търсен за това, че е отправял заплаха към друг човек, по която преписка работи и ГДБОП.

Бившият рейнджър от Орешник е с тежки рани от акцията по залавянето му. Раните на клиента ми не са от самонараняване, а от действията на полицаите”, обяви в съдебната зала служебният защитник на Иван Пачелиев – Димончето.

„Интересите на правосъдието не налагат задържане под стража", заяви адвокат Митко Краев цитиран от Дарик радио. „Още повече, че обвиняемият не може да окаже влияние на разследването и не е насочил оръжие към никого”, допълни Краев. По думите му, прокуратурата се лута да намери правната квалификация на случилото се.

Иван Пачелиев обясни пред съда, че служителите на ГДБОП не са се легитимирали, когато отишли в дома му. „Те ми показаха само личните си карти и шофьорски книжки, което за мен не е достоверна легитимация”, каза той.

Прокуратурата смята, че става въпрос
за извършени тежки умишлени престъпление от Пачелиев, може да се укрие, налице е  агресивно поведение, не зачита законите на страната.

"Не само, че не се е предал, а е оказал съпротива и се е наложила намесата на полицията", заяви още наблюдаващият прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама