Фирмите без дейност вече не подават декларации в НАП

20:00, 25 фев 18 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фирмите, които през 2017 година не са осъществявали дейност, вече не подават годишна данъчна декларация в НАП и годишен отчет за дейността, напомнят от офиса на приходната агенция в Хасково. Досега тези дружества попълваха така наречената „нулева“ декларация. От 1 януари това задължение отпадна за неработещите юридическите лица, но остава ангажимента им да подават декларация в Агенцията по вписвания, с която информират, че не са развивали дейност.

За всички останали дружества срокът за подаване на годишна данъчна декларация в НАП е 2 април. Тази година този срок е по изключение, тъй като законовият – 31 март е в събота.

Ново за работещите фирми е, че декларират пред НАП резултатите от дейността си през предходната 2017 година само по електронен път. 2 800 дружества от Хасково и областта вече подадоха годишни данъчни декларации.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и за внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg .  



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама