Нинова иска Борисов да каже за сделката с ЧЕЗ

12:25, 23 фев 18 / Политика 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако кабинетът знае за сделката с ЧЕЗ и мълчи, значи имаме паралелни министър-председател и правителство, а ако не знае – значи задкулисието е превзело държавата. Не му завиждам и в двата случая на отговорите”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на групата.

Вчера излезе информация, че фирма „Интерком груп“ купува ЧЕЗ-България. Гинка от Пазарджик е регистрирала тази фирма през септември 2017 г. ,т. е. преди няколко месеца с капитал от 50 000 лв., а плаща 320 млн. евро за бизнес, като прави оборот над 1,5 млрд. лв. Вярно е, че живеем в пазарна икономика и всеки може да купува и продава активи, но не живеем в дивашка държава. Може би живеем в онази паралелна държава, за която от „БСП за България“ говорим вече година и половина. Има ли истинска държава и ще мълчим ли и сега?“, попита Нинова.

Г-н Сидеров къде сте, вие сте партньори в това правителство и не бих искала да споменавам какво сте говорили патриотите от тази трибуна за ЧЕЗ, но все пак ваши са думите, че с едни добри адвокати ще изгоните ЧЕЗ от България“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП попита толкова ли държавата няма 320 млн., за да си върне контрола върху националната сигурност. „Не ми казвайте, че това не е модерно, че не е европейско, че това, което предлагаме от много време - държавата да стане собственик, било антиевропейско“, каза Нинова и изброи редица държави, където собствеността на ЧЕЗ е държавна.

Нинова настоя между две вечери българският премиер да даде обяснение има ли правителството на България информация за тази сделка и какво е отношението му към нея.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама