Радев: Версията за убийството в "Люлин" не е само една

11:10, 23 фев 18 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Версията за убийството в "Люлин" не е само една”, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред БНТ.

Попитан дали основната версия за убийството на 87-годишният Стефан Янев е, че е казал в телевизионен ефир, че внучките му не ходят на училище, министърът отговори: "Не, може да се окаже, че не е".

Припомняме, че дядото беше намерен убит в сряда. Той е изчезнал на 12-ти февруари, след като преди това разказал в телевизионно предаване за проблемите в семейството и че трите му внучки не посещават училище. Трупът на възрастният човек беше намерен със следи от насилие по него. За убийството му бяха задържани дъщерята и зетя му.

По думите на министъра версията, че разкритията на човека са довели до убийството му, не е единствена за разследващите. "Това не е единствената версия", подчерта Радев и допълни: "Вече свикнах с полицията, че това, което на пръв поглед се вижда, невинаги се оказва това". Той призова да бъдат оставени разследващите да си свършат работата.

Министърът сподели притеснението си като гражданин в случая с трите деца, държани като заложници от родителите си. "По-скоро като гражданин съм леко притеснен, защото веднага се прехвърля това, че сигналът е даден, но какво правят службите и защо МВР не е реагирало. Това е вход, това е блок и има толкова съседи. Ами къде сме ние гражданите? Разбрах, че е ходил в телевизията в предаване, където е разказал. Ами защо не са се възмутили тези хора около него, да отидат те да пуснат сигнал в полицията? Не казвам, че не сме виновни или че не е имало някой, който не си е свършил докрай работата“, коментира Радев.

„След като се е случило това нещо, със сигурност има отговорни. Всички сме отговорни за това, което се случва. Три деца не ходят на училище и никой не го е забелязал. Просто съм изненадан",
каза Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама