Бащата на държаните под ключ деца лъгал, че те ходят на училище

10:30, 23 фев 18 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бащата на трите сестри, които с години били държани като заложници от собствените си родители, лъгал полицията, че те посещават училище, съобщи Нова телевизия.

Мъжът казал това на кварталния полицай в „Люлин”, след като общинските власти забелязали, че момичетата не са ходили нито на детска градина, нито на училище, обясниха експерти от общината, чието задължение е да връща в класната стая изпаднали от образователната система деца.

Последните им
посещения на адреса на семейството били в края на октомври и началото на ноември. Тогава обаче никой не отворил врата на апартамента, между чиито стени трите сестри – на 13, 14 и 18 г., на практика са прекарали целия си живот.

Съседите пък казали на общинарите, че не познават такива деца.

Експертите изразиха мнение, че отговорността за това децата да ходят на училище е изцяло на родителите, а близките им трябва да подават сигнали при съмнения за нещо нередно.

В случая със сестрите, държани под ключ
, помощ опитва да им окаже техният дядо. Той разказва зловещата история на семейството на дъщеря си в предаването „Съдебен спор”. Веднага след това мъжът изчезна и беше намерен убит в сряда. За престъплението са обвинени дъщеря му и зет му.

Когато се вижда, че родителят е изпаднал в трудно положение, социалните трябва да влязат в дома и да се опитат да помогнат”, коментира казуса детският психолог Младен Владимиров. Той не скри възмущението си от факта, че телевизионен екип успява да разговаря с проблемното семейство, а „хора с десетилетия експертиза не са могли”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама