Уайнстийн се извини, че използвал думите на Стийп и Лорънс, за да се оправдае

09:22, 23 фев 18 / Свят 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският продуцент Харви Уайнстийн се извини на актрисите Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс за това, че без тяхно съгласие е използвал думите им, за да докаже, че обвиненията срещу него в сексуален тормоз са необосновани.

"Уайнстийн е препоръчал на своите юридически съветници да не споменават конкретни лица, с които е имал отношения в миналото ", посочват представители на продуцента, цитирани от „Холивуд Рипортър“, пише БГНЕС.

В сряда адвокатите на Уайнстийн предложиха на федералния съд в Ню Йорк да отхвърли груповата жалба на шест жени, които обвиняват продуцента в сексуален тормоз. Защитата твърди, че двете известни актриси преди време са заявили, че нямат претенции към Уайнстийн.

Според Лорънс, той "винаги е бил учтив с нея", а Стрийп описва отношенията си с него като взаимно уважителни и изключително професионални.

В четвъртък двете актриси призоваха да не се използват думите им, извадени от контекста, за да помогнат на Уайнстийн да избегне заслужено наказание за сексуален тормоз.

През октомври миналата година, вестник "Ню Йорк Таймс" публикува журналистическо разследване, според което Уайнстийн за около 30 години е подлагал на сексуален тормоз служителки на фирмата, в която е работил.

Оттогава повече от 80 жени, включително актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек, излязоха с обвинения срещу него. Продуцентът отрича обвиненията и заявява, че е имал интимни отношения само по взаимно съгласие.

С разследването се занимават властите на Лос Анджелис и Ню Йорк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама