„Ню Бояна“ набира стажанти с 24-часов конкурс

12:20, 23 фев 18 / Култура 25 949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямото филмово студио у нас „Ню Бояна“ събира ентусиасти за 24 часа за заснемането на късометражни проекти.

Инициативата е с конкурсен характер, като всички желаещи да се включат, ще трябва да реализират от 3 до 5-минутен филм сред декорите на терен.

Подготовката, снимките и постпродукцията на лентите следва да бъдат осъществени на територията на студиото и за едно денонощие.

Най-добрите проекти ще бъдат подбрани от професионално жури, а техните автори ще получат, както парична награда – между 100 и 500 лв, така и възможност да проведат тримесечен стаж в „Ню Бояна“.

„Сценарият на филма трябва да съдържа 3 елемента, които ще бъдат разкрити в началото на снимачния ден 10 март. След края на надпреварата всички филми ще бъдат прожектирани пред жури в мемориалната кинозала „Дани Лернер”.

Участниците в „Ню Бояна 24" ще могат да ползват външни и вътрешни декори в студиото, ще им бъде предоставена база данни с актьори и каскадьори. Екипите трябва да си осигурят всичко останало за заснемането на филмите си и да решат каква техника ще използват - може да бъде сниман и с камерата на мобилен телефон“, уточняват още от студиото.

Записването за конкурса е безплатно, а крайният срок за подаване на заявлението е 2 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама