Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

14:29, 22 фев 18 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Горди сме, че достоен и смел човек като Вас е пожелал да стане един от нас. Вие получавате правата на всеки български гражданин, където и да се намира по света. Както повеляват Конституцията на Република България и българските закони.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която връчи български документи за самоличност на Сафет Баличевац. Сръбският гражданин е един от участниците в спасителната операция след автобусната катастрофа в река Лим на 4 април 2004 г. Тогава загинаха 12 деца от Свищов.

Каквито и силни думи да произнесем днес в знак на признателност към Вас, към всички спасители в река Лим – те ще звучат слабо. Ще звучат слабо на фона на трагедията, почернила не само няколко български семейства, а цяла България, която изгуби без време свои чеда“, отбеляза вицепрезидентът.

По думите й действията на спасителите от Лим са добрият пример как постъпват истинските хора, пример са за това, че който иска да направи добро, може да го стори и със завързани ръце, както е казал Достоевски. „Днес, когато в нашия живот нахлуват омразата, противопоставянето, агресията, отчуждението, Вие, г-н Баличевац, показвате, че човешката добрина още има място между хората“, заяви Илияна Йотова.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама