Юнкер идва в София за среща със страните от Балканите на 1 март

14:27, 22 фев 18 / Свят 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер започва обиколка на страните от Западните Балкани, която ще завърши в София на 1-ви март, съобщи Европейската комисия.

Юнкер ще бъде придружаван от върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини и комисаря по въпросите на съседството Йоханес Хан.

Пътуването им започва в неделя, когато те ще пристигнат в Скопие, а по-късно през деня ще бъдат в Тирана. В понеделник са насрочени срещите в Белград, а във вторник - в Черна гора. Босна и Херцеговина и Косово ще бъдат посетени на 28-ми февруари, предаде БТА.

Обиколката ще завърши в София на 1-ви март, където Юнкер, Могерини и Хан ще участват във вечеря, давана от премиера Бойко Борисов. На нея са поканени ръководителите на шестте държави от Западните Балкани.

ЕК уточни, че тези инициативи се предприемат в навечерието на насрочената през май среща в София между държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС и от Западните Балкани, както и в светлината на стратегията за ускоряване на преговорите с региона за присъединяване към Общността.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама